GERARD VAN DER WERF & FRANS REULINK:

NATURE IN THE CITY

Gerard van der Werf: “Deze zesde editie van ons digitale magazine Groen & Golf beginnen we met een paar fraaie foto’s, geschoten in Nederland. Je mond valt er van open, zo mooi. Ze zijn van de hand van Floris Scheerder en wij zijn er trots op. Want Floris is niet alleen een talentvol fotograaf, maar ook één van onze medewerkers.”

Frans Reulink: “Van dat moois, daar wil je toch meer van? Helaas staat de natuur in Nederland behoorlijk onder druk. En dat komt door de urbanisatie. Maar waarom niet de natuur integreren in de stad? Zo houden we de groeiende stedelijke gebieden in Nederland leefbaar.”

Gerard van der Werf: “We denken er veel en vaak over na hoe we dat het beste kunnen doen. En daarbij kunnen we best wat hulp gebruiken. Die kregen we van 7 groentalenten van de Wageningen University & Research (WUR). Zij hielpen ons met het project ‘Nature in the City’, waarmee we groen aantoonbaar beter willen maken.”

Frans Reulink: “We waren op zoek naar handvatten om ons werk beter te maken. Naar bewijsmateriaal. Onze innovatiemanager William Boogaarts stelde die vraag aan de WUR en kreeg een antwoord dat meer was dan waar hij op durfde te hopen.”

Gerard van der Werf: “Het onderzoek van de studenten leverde verrassende resultaten op. Een grote sprong voorwaarts als we het hebben over hedendaagse problemen als hittestress, verlies van biodiversiteit en wateroverlast.”

Frans Reulink: “We weten nu dat zomaar een boom op zomaar een plek niet de juiste manier is. Groen moet presteren. En daarom willen we van die hekkensluiterspositie die groen nu heeft af. En we leggen ook uit waarom.”

Gerard van der Werf: “We stellen u ook nog even voor aan een aantal opvallende verschijningen op de golfbaan. Waar we normaal gesproken graag ons innovatieve machinepark laten zien, zetten we nu deze stekkerloze helpers in de schijnwerpers. Ook dat is natuur”

Dit magazine online delen: