KENNISMAKERS

Wie zijn die knappe koppen die onze vraag zo voortvarend hebben opgepakt? Maak kennis met het team van WUR-studenten dat werkte aan het Nature in the City-project.

Pien (manager)

Masterstudent Earth and Environment, met als specialisatie biologie en chemie van bodem en water.

“Omringd zijn door natuur vergroot het mentale welzijn. Daarom wil ik nieuwe en innovatieve manieren vinden om mensen dichterbij de natuur te brengen en klimaatverandering af te remmen.”

Kim (controller)

Student Dierecologie met specialisatie gedragsecologie.

“Veel steden zijn te grijs. Maar ze groeien nog steeds en natuurgebieden nemen af. Als we natuur opnemen in de stad, kunnen natuur en mens naast elkaar bestaan.”

Dionne (secretary)

Masterstudent Biologie.

“Mijn carrière wil ik wijden aan het beschermen van biodiversiteit en milieu. Verstedelijking en habitatfragmentatie maken het nog belangrijker om de stedelijke omgeving voor mens en dier te verbeteren.”

Hidde

Masterstudent Bos- en natuurbeheer.

“Ik heb een passie voor dieren, planten en de natuur in het algemeen en ben altijd in voor een uitdaging. Het grootste deel van mijn leven heb ik in Amsterdam gewoond. Ik heb ervaring met zowel het stadsleven als het meer landelijke leven.

Aniek

Masterstudent Urban Environmental Management.

“Ik droom ervan om in een circulaire stad te wonen. Een stad die autoluw is, waar het woord ‘afval’ niet bestaat, en die volledig leunt op duurzame energie.”

Ana

Masterstudent Bos- en Natuurbehoud.

“Ik leef met respect voor het milieu, maar ik weet dat dit niet genoeg is. Er zijn meer grootschalige inspanningen nodig.”

Pedro

Masterstudent Bos- en Natuurbehoud.

“De natuur is een belangrijk onderdeel van het menselijk welzijn. Dat heb ik zelf ervaren op de verschillende plekken waar ik gewoond heb.”

Dit magazine online delen: