METEN OM TE VERBETEREN

Waarom we continu investeren in kennis en kunde

Nederland heeft een vergroeningsprobleem. In de steeds verder uitdijende stedelijke gebieden moet meer ruimte komen voor groen. Alleen zo blijft het leefcomfort van de stedelingen op peil. De noodzaak is er en toch is groen nog steeds een sluitpost op de begroting. Eerst bouwen dan groen toevoegen is het gebruik. Is dat wel de juiste volgorde, vroegen wij ons af.

Het nut van groen

Groen is er niet alleen maar voor de aankleding. Groen heeft nut. En daarom blijven wij ons afvragen hoe die groene ruimte eruit moet zien, welk doel die moet dienen en welke planten daarbij horen. Het is een vraagstuk waar we continu over nadenken. En dit jaar vroegen we een aantal aanstormende groentalenten om met ons mee te denken.

Groen moet presteren

Waarom? Omdat we bij De Enk de kennis en kunde in huis willen hebben om dit doel te bereiken. We willen de stad verbeteren, zodat mensen er willen leven. Nu en in de toekomst. Dat kan alleen als we naar de juiste parameters kijken. Als we groen ook echt laten presteren.

De Enk als kennisinstituut

Dankzij onze samenwerking met de WUR hebben we een paar ferme stappen voorwaarts gemaakt in het meetbaar maken van die prestaties. En in onze eigen ontwikkeling van groenvoorziener naar kennispartner. We planten niet zomaar bomen, we stippelen groene plannen uit die de kwaliteit van het stadsleven verbeteren.

De juiste keuzes maken

En daarom praten we graag mee. Vanaf het begin. We gaan naast onze opdrachtgevers staan. Omdat al in de beginfase over groen nadenken zijn vruchten afwerpt. Wij kunnen helpen om de juiste keuzes te maken. Keuzes die beter zijn voor het proces én het resultaat. En voor de stad en haar inwoners. Maak groen het uitgangspunt. De toekomst zal je dankbaar zijn.

Dit magazine online delen: