GERARD VAN DER WERF EN FRANS REULINK:

DE GROENSTE WENSEN

Frans Reulink: “Het was me het jaartje wel! Het grootste deel van 2020 zaten we ‘achter de geraniums’ terwijl we zo graag in het gras spelen. Dat mocht en kon maar beperkt dit jaar. En toch zit daar ook een positieve kant aan. Minder luchtvervuiling, minder CO2-uitstoot. Het klimaat vond het helemaal niet erg dat wij thuis moesten blijven.”

Gerard van der Werf: “Door corona is de klimaatdiscussie wat meer op de achtergrond geraakt. Onterecht natuurlijk. We moeten naar de toekomst blijven kijken en zorgen dat we uitstoot terugdringen en verstandiger omgaan met water. Als groenbedrijf doen we dat dagelijks, bijvoorbeeld bij de bouwprojecten waar we aan meewerken.”

Frans Reulink: “Daarom staat deze uitgave van ons digitale magazine in het teken van klimaat. Met de nadruk op waterbeheersing. Want daar kunnen we als groensector zeker ons steentje aan bijdragen, in (te) natte en (te) droge dagen. In het groenonderhoud hebben we bijvoorbeeld de afgelopen jaren flink wat vernieuwingen doorgevoerd.”

Gerard van der Werf: “Over groene golf gesproken: op de golfbaan zijn we lang niet zo kwistig met water als soms wel eens gedacht wordt. Integendeel. We hebben juist een speciaal programma in het leven geroepen om te besparen op het waterverbruik. Het is onderdeel van ons precisiebeheer en de resultaten zijn veelbelovend.”

Frans Reulink: “Zo zorgen we voor een gezond sportklimaat in Nederland. En van de golfbaan is het dan een kleine stap naar het voetbalveld. Zelfde gras, zelfde water, andere sport. Ook daar heeft watermanagement een steeds prominentere rol gekregen.”

Gerard van der Werf: “Als we het over klimaatadaptatie hebben komt er hulp uit niet geheel onverwachte hoek: van planten. Planten kunnen namelijk van alles, als je maar de goede soorten kiest. Margareth Hop van Boot & Dart weet daar alles van.”

Frans Reulink: “Uiteindelijk willen we dat mensen er baat bij hebben. Of ze nou sporten of lekker in een park vertoeven; allemaal worden ze gelukkiger, gezonder en blijer van groen. Kun je voorstellen wat dat voor onze medewerkers betekent. Die mogen iedere dag met groen werken. Dat is nog eens een goed werkklimaat!”

Wij wensen u veel leesplezier, fijne feestdagen en een gezond en groen 2021.

Dit magazine online delen: