GROEN WERKT

Klimaat is een hot topic, zeker als je – zoals wij – in het groen werkt. Onderwerpen als CO₂, waterbeheersing en hittestress, daar kunnen we over meepraten. Wat we ook graag doen is die groendiscussies wat breder trekken. Wat is nou echt goed voor mens en milieu? En dan kom je ook uit op een onderwerp als werkklimaat.

In het verdomhoekje

Het is een onderwerp dat de afgelopen tijd hoger op de agenda is komen te staan. Door corona werken veel mensen nu thuis, aan de keukentafel, op de bank, op de zolder of in een ander verdomhoekje. Want ja, anderhalve meter en zo weinig mogelijk mensen in een ruimte. Na een dik halfjaar is duidelijk wat dat met ons mensen doet: vermoeidheid, rugklachten, noem maar op.

Thuis in groen

Onze hoveniers en greenkeepers doen niet aan thuiswerken. Of in zekere zin toch wel. Zij voelen zich thuis in het groen. Het zijn stuk voor stuk buitenmensen. Voor hen is er de afgelopen periode weinig veranderd. Oké, niet meer met z’n vieren in een busje, maar eenmaal ‘in het veld’ is er ruimte genoeg voor de anderhalvemeterregel en is er ventilatie te over om coronavrij te ademen.

Buitengewoon werk

Dat groen goed is voor het welzijn van mensen wisten we al. Onze medewerkers krijgen het als secundaire arbeidsvoorwaarde bij hun contract. Dat werkt. We zien weinig ziekteverzuim en veel werkvreugde. Maar je hoeft het natuurlijk niet van ons aan te nemen. We laten het ze liever zelf vertellen.

Dit magazine online delen: