GERARD VAN DER WERF & FRANS REULINK:

WERKEN AAN GROEN

Frans Reulink: “Het is zomer. Voor velen het mooiste seizoen van het jaar. Zonaanbidders komen ruimschoots aan hun trekken, golfers kunnen volop hun favoriete sport bedrijven en wij groenaanleggers zien de resultaten van alles wat we in na- en voorjaar aangelegd en geplant hebben. Wat een groen, wat een bloemenpracht! En met die mooie flora, komt ook de fauna weer tot leven.”

Gerard van der Werf: “Heel belangrijk! Want biodiversiteit, daar doen we het allemaal voor. Bomen, planten en heesters als basis voor een rijk insecten- en dierenleven zodat het ecosysteem weer in balans komt. Daarover heeft Wim Pelkmans alias Wim the Greenkeeper het in deze zevende editie van ons magazine. In woord en beeld.”

Frans Reulink: “Wim is een ware ambassadeur voor het vak van greenkeeper. Daar zijn we blij mee, want het zijn de mensen zoals Wim die ervoor zorgen dat die golfbaan er zo mooi bij ligt. De moderne techniek helpt hen een handje. Dankzij de combinatie van innovaties, vakmanschap en specialistische kennis komt de perfecte golfbaan steeds dichterbij.”

Gerard van der Werf: “Het zijn niet alleen onze greenkeepers die hun werk heel leuk vinden. Ook onze andere medewerkers – we hebben er meer dan 200! – waarderen hun baan en hun werkplek. Dat blijkt uit het medewerkersonderzoek dat we hielden. Onze HR-manager Mildred schreef er een column over.”

Frans Reulink: “Mooi groen maken we natuurlijk niet alleen. Zeker in stedelijke omgevingen doen we dat in samenwerking met andere partijen zoals aannemers en landschapsarchitecten. We werken graag met hen samen en het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium. Waarom, dat leest u in ‘Laat groen meedoen’.”

Gerard van der Werf: “Nog een samenwerking, maar dan met een trendwatcher. Evi van Fairmind ging voor ons op onderzoek uit. Wat wil Nederland in de nabije toekomst? En wat kunnen we daar bij De Enk mee? Of zijn we onbewust al begonnen? U leest het allemaal in het artikel ‘Met de mode mee’.”

Frans Reulink: “Een trend die al wat langer meegaat – en die we zelf gecreëerd hebben – is Zorgeloos Groen. Ons duurzame en onderhoudsvriendelijk beplantingsconcept wint nog steeds aan belangstelling. Op 23 juni hielden we een masterclass Zorgeloos Groen, inclusief fietstoer langs verschillende plekken waar het nu vol in bloei staat. De camera ging mee.”

Gerard van der Werf: “Het is heel fijn om mensen weer live rond te kunnen leiden. Toen dat niet kon, door corona, zochten we naar een manier om in verbinding te blijven met onze klanten en ze te informeren. Die vonden we in webinars. Interactief en digitaal, de ideale manier om met onze doelgroep in contact te blijven. Zelfs nu corona geen rol meer speelt.” Wij wensen u veel leesplezier.

Dit magazine online delen: