EEN BESTE WERKPLEK

De Enk wil een goede werkgever zijn. We hebben inmiddels 200 medewerkers, plus 50 bij Binder en nog een heleboel seizoenwerkers. En we houden ze graag aan boord. Zeker in deze tijd waarin er overal in het land een schrijnend tekort aan personeel is. Bij De Enk valt dat gelukkig mee.

Speciale websites Aan de ene kant stoppen we er tijd en moeite in om nieuwe mensen aan te trekken, met speciale websites – werkenbijdeenk.nl en werkenbijbinder.nl – waar onze vacatures op staan en een recruiter die binnenkort begint. Maar het belangrijkste is dat we onze eigen mensen blij houden.

Hoe doen we dat? Onze medewerkers krijgen veel vrijheid en verantwoordelijkheid in hun werk. Voor kantoormensen maken we thuiswerken mogelijk, de hoveniers vertrekken vanuit huis naar verschillende plekken en hebben veel variatie in hun werkzaamheden. De ene keer planten ze bomen langs de A2, de andere keer coördineren ze een volledige terreininrichting rondom een casino.

Uit het medewerkersonderzoek dat we onlangs hielden blijkt ook dat de werkzaamheden zelf hoog scoren. Onze medewerkers vinden dat ze nuttig en zinvol werk doen. Ook de werksfeer op de afdelingen en binnen de teams wordt gewaardeerd.

Precies dat is de reden waarom ik zelf voor De Enk gekozen heb. Ik hou van maakbedrijven, bedrijven waar je iets ziet ontstaan. Als HR-manager vind ik het ook interessant dat we hier te maken hebben met fysiek werk. Dat brengt de nodige uitdagingen mee. We moeten er bijvoorbeeld over nadenken hoe we het werk zo goed en passend mogelijk kunnen maken voor iedereen. Dat betekent ook dat we onze sociale kant steeds meer laten zien.

Met dat medewerkersonderzoek hebben we een doel; als we weten wat onze sterke en minder sterke punten zijn, kunnen we een nog fijnere werkgever worden. Er gaan veel dingen goed, daar zijn we trots op. Maar sommige dingen kunnen beter, ook dat blijkt uit het werknemersonderzoek. Dus daar gaan we aan werken.

Intussen hebben we wel het keurmerk Beste Werkplek 2022 gehaald. Hét bewijs dat het prettig werken is bij De Enk. Daar blijven we ook in investeren. Want dat keurmerk, dat willen we graag houden. En onze medewerkers ook.

Mildred Kranenborg HR-Manager

Dit magazine online delen: