KOMT DAT ZIEN!

online masterclasses in de vorm van interactieve webinars

Over groen valt heel wat te vertellen. En dat doen we veel, vaak en graag. Het liefst persoonlijk. Maar wat als dat even niet kan? Wij gingen online. En dat beviel zo goed dat we het, nu we elkaar weer fysiek mogen ontmoeten, in de toekomst ook blijven doen.

Het begin

De directe aanleiding was natuurlijk corona. Ook de Enk zocht een manier om in verbinding te blijven met opdrachtgevers en netwerk. Op afstand, maar wel persoonlijk. Het werden webinars en masterclasses. En zo begonnen we aan een reeks waarvan het einde nog niet in zicht is.

Kinderziektes

We trapten af op 7 juli 2020 met het webinar Daktuinen & Waterparagraaf, een samenwerking met Henk Vlijm van Optigrün. Onze eerste keer. En die was meteen een succes. We waren blij met het aantal deelnemers maar ook voor ons was het even wennen. Het gedoe met het geluid en de camera hebben we getackeld. Nu geven we kinderziektevrije interactieve kennissessies voor specifieke doelgroepen.

Twee keer drie

Zo maakten we een drieluik van masterclasses over de voordelen van ons concept Zorgeloos Groen. ”Beleving in de stad” ism Anet Scholma van Buro Mien Ruys “Biodiversiteit in de stad” ism Gert-Jan Koopman van Heem “Hoe maak je een stad klimaatbestendig” ism Margareth Hop van Boot & Dart. En een drietal webinars voor onze opdrachtgevers van de golfbanen. “Digitaal beheer op de golfbanen” ism Koen Verhoeven van Terralytics “Heem op de golfbanen” ism Gert-Jan Koopman van Heem “Invasieve exoten op de golfbanen” ism Wesley van Zadelhoff. Dit drieluik sluiten we na de zomer af met een praktijkmiddag.

Filevrij

En nu hebben we een nieuwe reden om ze te organiseren: de verkeersdrukte. Zo’n webinar volg je bij wijze van spreken tussen twee afspraken in. Je hoeft er niet voor in de file te staan. En dat maakt het makkelijk om even je groenkennis bij te spijkeren en je vragen te stellen. Want ook daar is tijd en ruimte voor.

Op uitnodiging

Zijn onze webinars voor iedereen? Nee, het aantal deelnemers is beperkt. En daarom nodigen we gericht uit. Op dit moment zijn we bezig onze webinar-kalender voor het najaar te vullen. Wil je op de hoogte gehouden worden of heb je een onderwerp waar je meer over wilt weten, stuur dan een mail naar n.rood@deenkgroenengolf.nl. We zetten je op de mailinglijst en wie weet geven we een webinar waarin we jouw onderwerp behandelen.

Dit magazine online delen: