THOD BINDER

WE HEBBEN WAT TE VIEREN

Het zijn roerige tijden. Het zijn unieke tijden. We moesten allemaal verplicht thuisblijven, schuilen voor een onbekend virus, en alleen naar buiten om een luchtje te scheppen. Fijn dat er dan groen in de buurt is.

Voor de jongeren die bij ons stage lopen was het een zware periode. Geen school, geen stage. Niemand was hier op voorbereid en dus was de enige remedie thuisblijven en afwachten. Het heeft ons aan het denken gezet: kunnen we het systeem niet wat crisisbestendiger maken? Onze bedrijfsleider Rob Luyk denkt van wel.

Niet alleen voor ons, ook voor hen. Zij zijn de toekomst van ons mooie groenvak. Het groen dat het nieuwe goud is. Bij Binder roepen we dat al langer. In de afgelopen periode kregen we veel bijval, onder andere van de voormalig directeur van het Rijksmuseum. Hij pleit voor meer groen in stedelijke omgevingen.

Wij zijn voor. Op dit moment testen we in de Sponstuin wat de meest geschikte ondergrond is voor de parken van de toekomst. Maar groen hoeft niet per se op de begane grond. We kunnen gewoon de lucht in. In Rotterdam gebeurt dat al veelvuldig, en ook in kleinere plaatsen als Waddinxveen en Papendrecht.

Groot-Rotterdam is groener dan je misschien denkt. Zelfs op industriƫle terreinen is groen te vinden. Ook dat heeft onderhoud nodig. Op terreinen zoals dat van BP is veiligheid altijd een leidende factor en daarom is het groenonderhoud er een specialistische klus die best eens in de schijnwerpers mag.

En dan hebben we ook nog wat te vieren. We bestaan dit jaar namelijk 85 jaar. Het feest is een jaar uitgesteld, maar we hebben wel een prachtig jubileummagazine gemaakt. Een paar highlights hebben we opgenomen in deze eerste editie van ons digitale magazine.

Ik wens u veel leesplezier. Thod Binder commercieel directeur

Dit magazine online delen: