WEBINAR

VERSTERKEN VAN BIODIVERSITEIT OP GOLFBANEN


De Enk Groen & Golf organiseert i.s.m. de Heempartners een webinar over

'VERSTERKEN VAN BIODIVERSITEIT OP GOLFBANEN'


Op donderdag 23 november a.s. organiseert De Enk Groen & Golf i.s.m. de Heempartners een webinar over de voordelen van het toepassen van Heem en over de manieren waarop de biodiversiteit op een golfbanen kan worden versterkt. Het webinar duurt een uur. Het webinar wordt verzorgt door twee sprekers (Gert-Jan Koopman en Ronald Buiting) die zich dagelijks met deze thema’s bezighouden. Zij nemen u mee in de wereld van inheemse kruidenrijke vegetaties, biodiversiteitsinterventies en kansen voor flora en fauna. Door middel van praktische voorbeelden laten ze zien wat het werken met Heem en het versterken van de biodiversiteit voor u en uw Golfbaan kan betekenen. Aan het eind van het webinar is er uitgebreid de gelegenheid tot het stellen van vragen. Op dat moment kunt u ook de uitdagingen binnen uw baan aan de experts voorleggen. Het Webinar is bedoeld voor hoofdgreenkeepers, projectleiders en golfarchitecten en afgestemd op gebruik en beheer van een golfbaan. Het Webinar wordt gegeven via Teams. Op de ochtend van het webinar krijgt u de link voor deelname. Deze link wordt gestuurd naar het door u opgegeven mailadres.   Wilt u deelnemen aan dit webinar? Meld u zich dan aan via onderstaand inschrijfformulier.


Gert-Jan Koopman Als natuurtechnisch adviseur houdt hij zich dagelijks bezig met het terugbrengen en ontwikkelen van natuur in de stedelijke omgeving.De afgelopen twintig jaar heeft hij zich vooral gespecialiseerd in inheemse, kruidenrijke vegetaties. Zijn specialismen: groenbeheer op basis van natuurlijke processen, natuurbeheer, landschappelijk groen, faunabeheer, vegetatiekunde, flora- en fauna-inventarisatie en flora- en faunawetgeving.  Gert-Jan is adviseur voor zowel flora als fauna. Hierin adviseert hij provincies, gemeentes, architecten, projectontwikkelaars en hoveniers. Daarnaast is hij imker, vogelaar en florist en heeft hij een passie voor wandelen. Hij is bovenal een groot natuurliefhebber.

Ronald Buiting Ronald is 30 jaar geleden met Buiting Advies gestart. Het versterken van de biodiversiteit is binnen de bedrijfsvoering altijd één van de speerpunten geweest. Sinds 2005 is Ronald tevens betrokken bij het beheer van golfbanen in NL, B en BRD. Daarbij richt hij zich zowel op duurzaamheid (via GEO-certificering), als op het beheren van de natuurlijke habitats waardoor de biodiversiteit op de baan wordt versterkt. Naast golfbanen werkt Buiting Advies voor gemeenten, provincies, ontwikkelaars en particulieren.


Opening

10:00

Korte inleiding door Arthur Berends

Presentatie

10:05

'Heem' door Gert-Jan Koopman

In de praktijk

10:25

'Biodiversiteit" door Ronald Buiting

Vragenronde

11:00

Schrijf u in voor het webinar 'Versterken biodiversiteit op golfbanen'

NB: Op de dag van het webinar krijgt u de link voor deelname per mail doorgestuurd.

De Enk Groen & Golf Telefoon 0317 - 727 000 E-mail info@deenkgroenengolf.nl