GROEN DOET GOED

Werken aan je weerstand, altijd een goed idee. Het coronavirus heeft ons weer even met de neus op de feiten gedrukt. Een geneesmiddel of vaccin is er nog niet, maar we kunnen wel zorgen dat we zo gezond mogelijk blijven. Dat onze weerstand dik in orde is. Weet je wat helpt? Groen. Op heel veel plekken gratis beschikbaar. Let wel op die anderhalve meter.

Vitamine G

We weten het al jaren. Wetenschapper Jolanda Maas deed er onderzoek naar en ontdekte dat planten en bomen veel meer voor ons doen dan lucht zuiveren en ons verrassen met bladeren, takken en bloemen. Zij noemde het ‘Vitamine G’. Met de G van groen, niet van gezondheid of geneesmiddel. Al liggen die drie wel opvallend dicht bij elkaar.

Zorgeloos groen, goed voor je humeur

We deden ook zelf onderzoek. Naar de effecten van Zorgeloos Groen. Daaruit blijkt dat het goed is voor ons humeur en onze gezondheid. Het ontspant het zenuwstelsel, onderdrukt honger, verlaagt de bloeddruk en is rustgevend. Dat is ook de reden dat we ons Zorgeloos Groen-concept zo graag toepassen in de omgeving van ziekenhuizen en verzorgingstehuizen.

Groen als medicijn

Groen wordt in verband gebracht met genezing, gezondheid en balans. Gelukkig maken steeds meer ziekenhuizen er gebruik van. Het draagt bij aan een versneld genezingsproces. Even een wandelingetje langs een mooie, frisse groenpartij zorgt al voor een heel andere mindset. Groen op doktersvoorschrift. En je hoeft er niet eens voor langs de apotheek.

Uit de mond van een ander

Maar wie zijn wij om dat te zeggen? Dat groen een weldoener is in tijden van angst en onzekerheid, klinkt beter uit de mond van een ervaringsdeskundige. Onze onderhoudsploeg was in Nijmegen en raakte in gesprek met een omwonende. Hij behoorde tot een risicogroep en kwam uit angst voor corona alleen nog buiten om het vuil buiten te zetten. Het mooie groen rondom zijn flat is voor hem een opkikker.

Hoop en geduld

Groen is de kleur van hoop, veiligheid, vernieuwing, vertrouwen en voorspoed. Precies wat wij mensen nodig hebben in deze surrealistische tijd. Groen is ook geduldig. Het is er gewoon nu we weer voorzichtig naar buiten mogen. Geniet ervan zoveel je kunt; in je eigen tuin, balkon of straat. En ga je naar het park, geef elkaar dan de ruimte. Ook dat is goed voor je gezondheid.

Dit magazine online delen: