GERARD VAN DER WERF EN FRANS REULINK:

HET GROEN VAN DE TOEKOMST

ZAAIEN WE VANDAAG

Frans Reulink: “Het jaar waarin we ons 60-jarig bestaan vierden, ligt inmiddels achter ons. Net als de eerste editie van dit magazine. Het is veelvuldig gelezen en we hebben ontzettend leuke reacties gekregen. En omdat we genoeg te vertellen hebben over ons mooie vak, hebben we een nieuwe editie gemaakt.”

Gerard van der Werf: “Dit keer blikken we vooral vooruit. Hoe ziet onze toekomst eruit en wat kunnen we daar vandaag al aan doen? Dat vroegen we ook aan acht studenten uit verschillende disciplines. Zij vormden onder leiding van onze William Boogaarts de Taskforce. Hun bevindingen zijn prikkelend.”

50 tinten groen

Frans Reulink: “In ons dagelijks werk leggen we al de grondslag voor morgen. En dat doen we door Nederland steeds groener te maken. Op allerlei manieren, op allerlei verschillende plekken, zelfs op het dak van een voormalig Shell-kantoor. Want groen doet leven, is onze redenatie.”

PRECISIEBEHEER

GEEN BELASTING
OP DE GOLFBAAN

Gerard van der Werf: “Dat zien we ook op de golfbaan. Hoe houden we daar het gras in topconditie zonder het milieu onnodig te belasten? Met precisiebeheer: het juiste doen op de juiste plek. Daarin hebben we weer stappen gezet, dit keer op het gebied van beregening.”

EEN LEKKER POTJE GRASMATTEN IN DE ARENA

Frans Reulink: “Dat kortgrasbeheer is inmiddels uitgegroeid tot een ware wetenschap waarin data een grote rol spelen. Bij de Johan Cruijff-ArenA hebben ze dat goed in beeld gebracht in een geweldig filmpje waarin ons grasteam de hoofdrol speelt.”

GELDBOMEN:
HOE SUPER ZIJN DE SINGAPORE TREES?

DE VISIE VAN FRANS REULINK

Gerard van der Werf: “Toch nog even teruggrijpen op de vorige editie. Daarin stelden we Anne en Sophie aan u voor. Zij gingen voor ons naar Singapore om de geheimen van de supertrees te ontrafelen. Wat zij ontdekten lag niet in de lijn der verwachting...”

Frans Reulink: “En dan hebben we nog een nieuwtje: we hebben onze groene soulmate gevonden. Een bedrijf met dezelfde hang naar kwaliteit, meerwaarde en innovatie als wij: Binder groenprojecten en daktuinen in Poortugaal. Voortaan gaan we samen verder, onder de vlag van de Enk.

Leest u weer mee?

DE GROENE BROEDERSCHAP

Dit magazine online delen: