SANDFILLER

VERSCHRALEN/DROGER MAKEN VAN TOPLAAG

Met deze GKB Sandfiller worden meerdere werkzaamheden op de green in één werkgang uitgevoerd. De Sandfiller verticuteert met een rotor met verticuteermesjes het greenoppervlak. Deze machine vangt/voert het vilt af en vult de geverticuteerde stroken af met gedroogd zand. De twee achterrollen duwen daarna de grasmat weer aan tot een egale en vlak speeloppervlak.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

De Sandfiller is een echte viltvreter doordat hij tot 4 cm diep kan worden af gesteld. Het vilt wordt verwijderd waardoor sleufjes ontstaan. De toplaag blijft stabiel, omdat de machine de gemaakte sleuven meteen opvult met gedroogd zand.

Om het herstel van de grasmat te versnellen is het goed om de green meteen door te zaaien. Vermeng in het gedroogde zand wat graszaad. Zo kan in een werkgang de green geverticuteerd, bezand en doorgezaaid worden Waar voorheen 5 FTE nodig waren om een green te verticuteren en te bezanden en te door te zaaien, volstaat de Sandfiller met 2 FTE.

Door een drogere toplaag te creëren is er minder kans op schimmel aantasting en ontstaat een gezondere grasmat met de gewenste grassoorten.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Lengte: 160cm


Werkbreedte: 120 cm


Werkdiepte: tot 4cm


Totale breedte: 180cm


Hoogte: 120cm


Benodigd vermogen tractor: 45pk


Aftakas: 540 tpm


3-punts aansluitingCONTACT

Wilt u meer weten over deze fantastische machine en wat deze kan betekenen voor u? Bel dan met Bart Hooghiemstra.

Bart Hooghiemstra | 06 - 53 27 05 45

De Enk Groen & Golf | 0317 - 727 000

Deel deze machine: