Philip Snoep greenkeeper

Als zendeling mee op een boot

“Mijn greenkeepersdiploma heb ik gehaald op golfbaan Sybrook, die toen nog in aanleg was. Als kind was ik al veel buiten bezig. Planten en dieren interesseerden me altijd al. Daarom koos ik voor een opleiding in die richting, in eerste instantie Helicon in Velp. Maar dat paste toch niet zo goed. Toen kreeg ik de mogelijkheid om stage te lopen bij de aanleg van Sybrook. Nu werk ik op Het Rijk van Nunspeet. Ik ben blij met de vaste baan en ik geniet van mijn werk.

Golfbaanonderhoud vind ik de mooiste tak van het groenwerk. Ik hou van de sfeer op de golfbaan, het landschap is er altijd mooi en de mensen gezellig. We werken afwisselend met de hand en met machines. Soms werk ik in het weekend en dan zie ik dat meer als hobby.

In mijn vrije tijd ben ik ook graag buiten. Wandelen met mijn gezin, in de tuin bezig zijn, op het water zeilen of varen. Daar heb ik ook ervaring mee. In 2000 ben ik twee jaar als zendeling mee geweest op een boot. Dat is een kant van mij die niet iedereen bij De Enk kent.”