Mark van Baal monteur

Met mijn rugbyende zoon op pad

“Toen ik uit dienst kwam, heb ik gesolliciteerd bij Prise d’Eau. Die golfbaan waren ze net aan het aanleggen, zowat bij mij in de achtertuin. Dus die sollicitatie was snel gedaan. Ik was de enige sollicitant met greenkeeperervaring. Die heb ik opgedaan voor mijn diensttijd op golfbaan Taxandria.

Greenkeeper ben ik jarenlang geweest. Dat ging op een gegeven moment zo op de automatische piloot dat ik dacht ‘hier moet ik mee ophouden’. We deden toen zelf het onderhoud aan de machines en zo ben ik de werkplaats in gegaan. In de avonduren mijn papieren gehaald. Eigenlijk heb ik ook meer met machines dan met groen. Het machinepark goed onderhouden en mijn collega’s daarmee helpen, daar word ik blij van. We hebben hier een hecht clubje. Allemaal zijn we ook bhv’er. Als er op de baan iets loos is, dan schieten wij te hulp.

Buiten het werk om ben ik voornamelijk met mijn zoon op pad. Die rugbyt en daar gaat veel tijd in zitten. Als hij speelt sta ik ook wel eens achter de bar. Vind ik leuk om te doen.”