Gerard Müskens greenkeeper

Carnaval vieren en wagens bouwen

“Ik ben hier terechtgekomen via mijn vader, die werkt ook bij Het Rijk van Nijmegen. Hij is gestopt met de boerderij en hier greenkeeper geworden en zo ben ik er ingerold. Als kind ging ik mee ballen rapen. Dat werd vakantiewerk en zo is dat steeds verder gegaan.

Ik ben opgeleid als timmerman, maar dat was toch niets voor mij. Op de golfbaan ben ik begonnen gedeeltelijk als klusjesman en gedeeltelijk buiten. Dat beviel zo goed dat het volledig buiten is geworden. Ik vind het ook heerlijk om met machines bezig te zijn. Met de collega’s onderling is het altijd gezellig en de natuur hier is heel mooi. Een tijd terug hadden we last van zwijnen, die hadden een paar hectare omgeploegd. Iedereen werd opgetrommeld en toen konden we alles weer dicht puzzelen.

Bij De Enk merk je dat het bedrijf volledig ingericht is op groen. Er werken mensen die er verstand van hebben en we hebben veel en grote machines tot onze beschikking, dat werkt heel prettig. Ik woon 600 meter van de golfbaan af. Ze kunnen mij altijd vragen om in te vallen, ik doe het graag. Net als carnaval vieren en carnavalswagens bouwen.”