Frans Harst hovenier

De moestuin, rockmuziek en Wordfeud

“De natuur boeit me al sinds ik op de lagere school zat. Ik was in die tijd al met plantjes bezig en ik had ook zo’n schooltuintje. Vandaar dat ik naar de land- en tuinbouwschool ben gegaan. Ik werk graag buiten.

Binder vind ik een heel goede werkgever. Als je vrij wilt nemen, doen ze zelden moeilijk. ’s Zomers werk ik iets langer en als het dan in de winter ‘onwerkbaar weer’ is sturen ze me naar huis. Vroeger moesten we dan in de keet afwachten tot het droog werd. Je maakte vroeger wel meer mee. Bij een renovatieproject was ooit een waterleiding gesprongen. De hele sleuf stond onder water. Er kwam een man aanrijden op een brommer met een tas boeken achterop, die dacht dat het een plasje was en die reed er zo in. Dat soort dingen maak je nu niet meer mee. Er wordt veel meer op veiligheid gelet.

In mijn vrije tijd luister ik naar muziek van rockbands als Queen en Deep Purple. Ik speel ook Wordfeud. En in de weekenden ga ik naar mijn moestuin in Bergschenhoek. Ik ben altijd vrolijk, heb iedere dag zin in mijn werk, anders had ik het nooit zo lang volgehouden.”