Eric Metselaar hoofdgreenkeeper

Rijden in en sleutelen aan Land Rovers

“Mijn vader was greenkeeper, ook begonnen hier op Het Rijk van Nunspeet , en mijn twee broers zijn ook greenkeeper. Eerst werkte ik in de tuinaanleg en in de bosbouw, maar dan heb je óf ’s zomers óf ’s winters geen werk. Ik wilde vastigheid, dus ik ben eens langs de golfbaan gegaan. Daar zochten ze een greenkeeper. Ik heb me voorgesteld en verteld wat ik wilde. De maand erop kon ik beginnen.

Onze golfbaan staat nu op de 20e plaats in de top100. Dat is mooi, maar ik zou wel in de top 10 willen staan. Die gedrevenheid heb ik wel, ik wil altijd meer doen. Ik heb veel met techniek. Machines, grote tractoren, dat heeft me altijd geïnteresseerd. Robotisering ook. Dat is volgens mij de toekomst. Bij De Enk is het anders dan in eigen beheer. Er zitten zeker voordelen aan: in principe heb je alle machines tot je beschikking en als je mensen nodig hebt, kun je ze zo optrommelen. Ik heb 150 greenkeepers als collega. Samen sta je sterk.

Ik ben wel een buitenmens, ook in mijn vrije tijd. Mijn grootste hobby is 4x4 rijden. Ik heb een aantal Land Rovers waar ik aan sleutel en mee op pad ga.”