Debby van Tongeren medewerker golfbaan

Altijd de camera mee op pad

“’s Zomers begin ik om 5 uur. De robotmaaier willen we namelijk zo vroeg mogelijk voor de golfers uit laten lopen. Sommige mensen zeggen: jij spoort niet, maar er is niet mooiers dan de wereld zien ontwaken. Je ziet de zon opkomen, alles krijgt weer kleur. Dat maakt het voor mij de moeite waard.

Ik ben opgeleid tot bloemist, maar ik kon geen werk vinden. Na een jaartje bij een uitzendbureau kwam iemand met een advertentie van de Sallandsche golfclub De Hoek waarin ze een greenkeeper zochten. Geen idee wat het was, het klonk wel leuk. Sindsdien ben ik de enige vrouwelijke Enk-medewerker in het veld. Het was vooral het buiten werken wat me aantrok. Lekker in de natuur en toch onder de mensen. Bij De Enk heb ik niets te klagen. De directie spreek ik niet zo veel – ik weet niet of dat een goed of een slecht teken is – maar met de collega’s kan ik goed overweg.

Hobby’s heb ik genoeg. Ik mag graag foto’s maken. Als ik met de kinderen op pad ben, gaat de camera altijd mee. Verder wandelen, lekker buiten zijn, klussen in huis, puzzelen, tekenen, schilderen en af en toe een avondje niksen.”