Bart Los vestigingsleider Rijnsaterwoude

Sporten doe ik nu in mijn vrije tijd

“Na de havo had ik de keuze: sport of groen. Op de open dag van het Clusius college in Hoorn was een leraar die zo enthousiast vertelde over het vak, dat ik voor groen koos. Mijn ouders hebben me altijd gestimuleerd om door te leren, dus ik heb daarna hbo gedaan en een jaar universiteit. Maar ik ben toch een doener. Ik heb het geluk gehad dat ik tijdens mijn opleiding stages kon doen in het buitenland; op Curaçao, in Indonesië en in Sri Lanka.

Op mijn eerste werkdag hier kreeg ik van mijn nieuwe collega, een oude rot in het vak, een schop in mijn handen gedrukt. ‘Ga maar drainageputjes zetten’, zei hij. Terwijl ik dacht dat ik dingen ging aansturen. Hij zei: ‘Je kunt pas dingen uitleggen als je weet hoe het moet.’ Het eerste halfjaar heb ik sportvelden aangelegd. Superveel van geleerd. Daarna ben ik doorgegroeid.

We hebben een heel mooi team met elkaar, het werk is divers en we krijgen veel vertrouwen en vrijheid. Op Eurojust ben ik het meest trots. Daar zit alles in. Het is het meest veelzijdige werk waar ik ooit bij betrokken ben geweest. Ik kan er enorm van genieten om van niets iets te maken. En dat sporten, dat doe ik nu in mijn vrije tijd.”