Berry Lommers hoofdgreenkeeper

Gek op alles wat lawaai maakt

“Bijna 30 jaar heb ik in de vleessector gewerkt. De golfbaan waar ik nu zit, De Haenen in Teteringen, is van mijn schoonvader. Die vond het wel iets voor mij om daar te komen werken. Maar ik had een bloedhekel aan het bijhouden van de tuin thuis, dus ik dacht dat wordt ‘m niet.

En toch begon het te kriebelen, toen de golfbaan bijna af was. Ik wilde wel eens wat anders. Aan mijn schoonvader heb ik gevraagd of het aanbod nog gold en zo ben ik overgestapt. Ik ben naar school gegaan en heb al mijn papieren gehaald. Nooit spijt van gehad. Het is best divers werk, heerlijk buiten, veel vrijheid, beetje prullen met machines. Ik heb niks te klagen. Op het terrein ligt nog een zwembad waar Juliana gezwommen heeft.

Als ik niet aan het werk ben, ga ik graag uiteten of fietsen. Mijn grootste hobby is de Amerikaans oldtimer die ik al 25 jaar heb, een Ford Mustang uit 1966. Auto’s en motoren, en dan vooral Amerikaanse, dat is mijn grote passie. Alles wat lawaai maakt, waar ik gas mee kan geven, vind ik leuk.”