Arné Vingerhoets assistent hoofdgreenkeeper

Vrijwilligerswerk op het sportcomplex

“Eigenlijk zou ik veehouder worden en het bedrijf van mijn vader overnemen. Maar die was nog te jong om het bedrijf over te dragen. Toen ben ik tijdelijk werk gaan zoeken, op golfbaan Prise d’Eau terecht gekomen en niet meer weggegaan.

Ik vind het mooi om zomer en winter met de natuur bezig te zijn. Als greenkeeper ben ik begonnen, doorgestroomd naar hoofdgreenkeeper, maar toen de computers kwamen heb ik een stapje terug gedaan. Ik ben meer van de praktijk. Gps, zoals in robotmaaiers, is dan wel weer mijn ding. Daar wordt in de agrarische sector ook veel mee gewerkt en dat is een ontwikkeling die ik toejuich. Het allermooiste is het hier ’s morgens vroeg als de zon opkomt en je de vogeltjes hoort. Heerlijk.

Bij De Enk was het even wennen, maar ik heb het goed naar mijn zin. Ik zit op een leuke baan en af en toe mag ik met een collega mee voor groot onderhoud op een andere baan. Buiten werktijd ben ik ook een actief mannetje, stilzitten kan ik niet. Thuis werk ik ook veel in de tuin, ik doe vrijwilligerswerk op het sportcomplex en ik tennis en golf.”