GROEN DOET GOED

In de afgelopen lente liep de natuur uit. Bomen kregen bloesem, planten maakten een groeispurt en buiten werd alles groener. Alles liep uit, behalve wij. Terwijl we er in die tijd massaal op uit zouden trekken om ons tegoed te doen aan die ontluikende natuur, bleven we zo veel mogelijk thuis.

Groen is gezondheid

Dat groen heilzaam is voor ons mensen is wel bekend. Jolanda Maas, de sociologe die al meer dan 10 jaar onderzoek doet naar het belang van groen in de woonomgeving, wijdde er jaren geleden een studie aan en schreef erover. Zij noemde groen ‘Vitamine G’. Bij Binder weten we ook dat groen een gunstige werking heeft op de mens. Dat het niet alleen CO2 uit de lucht filtert, maar ook nog goed is voor ons humeur en onze gezondheid. Het ontspant het zenuwstelsel, onderdrukt honger, verlaagt de bloeddruk en is rustgevend. Groen wordt daarom in verband gebracht met genezing, gezondheid en balans. Ouderen voelen zich in een groene omgeving ook minder eenzaam.

Groen, de kleur van hoop

Groen is de kleur van verse producten, van vruchtbaarheid, voorjaar en nieuw leven; de kleur van hoop, veiligheid, vernieuwing, vertrouwen en voorspoed. Precies wat wij mensen nodig hebben in deze surrealistische tijd. Groen is ook geduldig. Het was er gewoon toen we er weer op uit mochten. Geniet ervan zoveel je kunt, in je eigen tuin, balkon of straat of in een van de natuurgebieden die Nederland rijk is. Wij zorgen er intussen voor dat het groen krachtiger is dan ooit.

Zorgeloos groen, goed voor je humeur

We deden ook zelf onderzoek. Naar de effecten van Zorgeloos Groen. Daaruit blijkt dat het goed is voor ons humeur en onze gezondheid. Het ontspant het zenuwstelsel, onderdrukt honger, verlaagt de bloeddruk en is rustgevend. Dat is ook de reden dat we ons Zorgeloos Groen-concept zo graag toepassen in de omgeving van ziekenhuizen en verzorgingstehuizen.

Dit magazine online delen: